Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 18 maj 2020

En spännande väderhelg med skrivande

En spännande väderhelg med skrivande

Vad har du gjort i helgen då?

Jag har roat mig med att varva skrivandet med att plantera och gräva i trädgården. När solen tittat fram har jag gått ut. När regnskurarna kommit har jag skrivit. Det har nog varit fler regnskurar än sol, med andra ord har jag skrivit mest.

Dessutom har jag tränat. När jag gör det brukar Kiara ligga så som på bilden och kika på mig. Hon undrar nog vad jag håller på med, eller så blir hon sugen på att vara med. Ja, jag vet faktiskt inte. Men hon verkar trivas att ligga så.

En helg full av ord har det även blivit på ett annat sätt, för jag har lyssnat på och läst jättemycket. Sedan jag upptäckte att man kan snabba upp uppspelningen på Storytel har jag gjort det och vant mig efterhand. Det gör att många böcker blir flera timmar kortare och vips har jag lyssnat på en hel bok på en enda dag. Helt otroligt! Men vissa böcker passar sig inte att snabba upp, de ska ha ett långsamt tempo. Deckare däremot är perfekt med det snabba tempot, stämningen stegras och det blir mycket mer spännande när det går fort. Testa!

Idag skiner solen här i Blekinge. Himlen är alldeles blå. Ikväll har de lovat regn. Hundarna sitter på trappan och väntar på promenad. Sedan är det skrivandet som gäller. Jag fortsätter med Silverskatten vid Johannishus slott och är så inne i boken att jag numera drömmer om berättelsen. Förutom att jag inatt drömt om en stor kruka full med silver som stod mitt ute i snön i min barndoms trädgård. Jag sprang barfota ut för att hämta den och där mitt i snön stod mitt skrivbord och dator istället för krukan med silver... Något symboliskt över det? Jag vet inte, gör du?

Nej, dags att avsluta här och ta en promenad innan nästa skrivpass.

Önskar dig en underbar dag med massor av ord, leende och glädje!


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskursHitta glädje i skrivandet och distanskurs Skriv om ditt liv för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

 
Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka! 

  


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!