Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 22 maj 2020

Mellan Silverbibelns rader av Ulrika Amador

Mellan Silverbibelns rader av Ulrika Amador

Silvertrådar binder samman en fängslande väv från början till slut och tar läsaren med på en fartfylld resa genom flera olika århundraden. Skickligt berättar författaren, Ulrika Amador, berättelsen om Ylvette som på ett märkligt sätt befinner sig under olika tidsperioder och lever olika liv. Allt i jakten på svaret på en gåta, där ledtrådarna nystas upp en efter en i de olika tidsåldrarna.

Det är en fängslande historisk berättelse, starka karaktärer, spänning, miljöskildringar. Ja, allt är så bra det kan bli! Jag älskar slutet på boken, perfekt slut på en perfekt bok! Läs den!


Ylvette är tillbaka och får återigen uppleva flera liv, i olika tidsepoker. Varför händer det henne? Trots att hon står inför ytterligare ett mysterium och ytterligare ett äventyr är det den frågan som driver henne. Hon börjar närma sig svaret. Börjar förstå att det är hennes förmåga till "livsresor" som gör att hon är i fara, eftersom det är en lockande gåva för andra. Det finns de som vill sko sig på kunskaperna hon får under sina besök i 1300-talets Frankrike och 1800-talets Uppsala. Silverbibeln, ett världsberömt och urgotiskt verk, visar sig innehålla hemligheter av större betydelse än hon kan ana. Kanske till och med svaret på varför? Boken får fem stjärnor av fem möjliga.

Blev du nyfiken på boken ? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus Akademibokhandeln eller Storytel. 


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskursHitta glädje i skrivandet och distanskurs Skriv om ditt liv för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

 
Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!
 

2 kommentarer:

  1. Tack för ditt fina inlägg och din härliga recension, Kim. Ha det så ljuvligt i sommar!

    SvaraRadera
  2. Hej Ulrika
    Skriv på! Ser fram emot att läsa fler böcker av dig. Ha en fin sommar.
    Kram Kim

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!