Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 23 maj 2020

Villa Havsbris av Caroline Säfstrand

Villa Havsbris av Caroline Säfstrand

En härlig feelgoodbok som jag sträckläste. Det var fascinerande att läsa om Sophie och hennes kamp för att renovera Villa Havsbris inför försäljningen. Kurhotellet hon har ärvt av sin mor, som har gått i arv i generationer. Men huset väcker för många minnen hos Sophie och hon bestämmer sig för att sälja.

Tre hantverkare kommer för att hjälpa till, det enda de får som betalning är boende och mat. Tre udda figurer med många känslor och bekymmer.

Sophie har levt de senaste åren i Berlin och är fast besluten att återvända dit så fort kurhotellet är sålt.

I grannhuset bor Ella. En gammal dam som i alla år skött den stora trädgården som omger villan. Ella är döv, vilket tillät Sophies mor Mona att lätta sitt hjärta i hennes sällskap. Men Ella kan läsa på läppar, och utan att Mona förstått det, avslöjade hon den hemlighet som skulle ha följt henne i graven. Nu står Ella inför ett dilemma. Ska hon berätta vad hon vet för Sophie?

Det här var en härlig bok som inte gick att lägga ifrån sig. De udda karaktärerna, miljöskildringarna, arbetet med kurhotellet, Sophie och Ella. Allt detta gör det till en mycket bra bok som jag varmt rekommenderar dig att läsa. Det här är inte sista boken jag läser av författaren, även om det här var den första.Boken får fyra stjärnor av fem möjliga.

Blev du nyfiken på boken ? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus Akademibokhandeln eller Storytel. 


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskursHitta glädje i skrivandet och distanskurs Skriv om ditt liv för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

 
Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!