Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 29 mars 2010

Island, en oförglömlig resa

"Tillbaka till Pompeji" blev utsedd till en av årets fem bästa utländska böcker 2009 av bokhandlarna på Island. Då hade boken bara varit ute någon månad... "Aftur til Pompei" kom på tredje plats. Något som gjorde mig mycket glad.

Översättningen av "Tillbaka till Pompeji" till isländska innebar att jag även besökte Island när boken släpptes. Det var en fantastisk upplevelse, jag blev genast förälskad i landet och dess invånare och lovade mig själv att jag skulle återkomma.

Den ständiga frågan jag fick på Island var om jag skulle skriva en bok om Island. Ju mer jag såg av landet desto säkrare blev jag på att jag skulle komma att göra det. Island är ett fascinerande land, med storslagen natur och mytomspunnet förflutet. Jag längtar väldigt mycket efter att komma tillbaka dit, trots att en av vulkanerna nu har fått ett utbrott.
Här ser ni Pingvellir, en förkastningsspricka som uppstått när jordskorporna rör sig. Lite skrämmande och spännande att se.

När jag var på Island bloggade jag varje dag. Då hade jag precis lärt mig blogga och det tog lång tid för mig att lägga in fotona och skriva texten. Tänkte att du kanske skulle tycka det var intressant att läsa blogginläggen från min Islandsresa. Där får du se många fina foton från Island, men även få ta del av Islands berättelser.

Det första blogginlägget är "Kimselius är på Island för boksignering" KLICKA HÄR för att läsa blogginlägget.

Andra dagen var vi till Pingvellir "Kimselius är på Island andra dagen" KLICKA HÄR för att läsa blogginlägget.

Tredje dagen på Island blev jag medveten om min egen dödlighet när bilen vi åkte i fick sladd på den isblanka vägen: "Kimselius är på Island tredje dagen, en nära-döden-upplevelse" KLICKA HÄR för att läsa blogginlägget.

Varje dag hade Island något nytt att visa mig. Det var inte som jag hade hört: Bara lava, nej det var en enda stor underbar naturupplevelse: "Kimselius är på Island fjärde dagen, underbar natur" KLICKA HÄR för att läsa blogginlägget.

Varje dag när vi åkte omkring på Island fick jag berättat för mig mycket om Islands sägner av Jon, något som väckte min fantasi, men som jag även var noga med att skriva ned i mina blogginlägg så att även alla där hemma skulle få ta del av det.

Här är mitt femte blogginlägg: "Kimselius är på Island, femte dagen, Reykjavik" KLICKA HÄR för att läsa blogginlägget.


Sjätte dagen på Island skulle jag få se "Golden Circle" som inte sa mig någonting när förlagsredaktören Elin frågade om jag ville se den. I alla fall svarade jag ja och det är jag mycket glad för, eftersom det var en enorm upplevelse. Måste medge att jag också var rätt rädd ibland för det blåste så mycket att vinden grep tag i bilen flera gånger och med min "nära-döden-upplevelse" i färskt minne kunde jag inte vara lugn. "Kimselius är på Island, sjätte dagen, Golden Cirlce" KLICKA HÄR för att läsa blogginlägget.

Sista dagen på Island fick en underbar avslutning när jag fick besöka Blå Lagunen. Något min man Jan hade gjort under en av sina resor och från hans bilder tyckte jag inte det såg så märkvärdigt ut. Men nu var det en stor, ny spaanläggning där och det var en oslagbar upplevelse: "Kimselius är på Island, sjunde dagen, Blå Lagunen" KLICKA HÄR för att läsa blogginlägget.

Jag roade mig också med att filma lite under mina resor. Filmsnuttarna tog jag med min vanliga kamera och satte sedan ihop den. När jag tittar på min film ser jag var vi upplevde "nära-döden-upplevelsen". Kanske ni också kan lista ut det när ni ser filmen? Tyvärr filmade jag inte själva upplevelsen, vilket jag borde ha gjort, för jag har själv svårt att inse hur många gånger bilen verkligen for fram och tillbaka på vägen och hur många gånger det var nära att vi körde av vägen: KLICKA HÄR för att se YouTube-filmen från min Islandsresa.

Vid min avresa frågade förlagschefen om jag kunde tänka mig att komma tillbaka till Island nästa höst (hösten 2010), vilket jag gärna gjorde, så jag svarade ja. Om resan blir av till hösten ska vi denna gång åka på andra halvan av Island och besöka nya städer, vilket även innebär att jag får nya naturupplevelser och ännu mer skrivinspiration och kanske påbörjar min bok om Island.

Hoppas få dela med mig av fler Islandsminnen till hösten.

Kramisar Kim
(Bilderna är hämtade från min Islandsresa, min bok Aftur til Pompeji, naturen, föreläsning och fans (som nu är vänner med mig på fb och medlemmar i fanklubben på fb. Kul!)

2 kommentarer:

  1. Island är ett land som jag gärna också vill åka till. Underbara bilder och vilka upplevelser. Du lever ett väldigt rikt liv du också Kim!
    Malaysia är ett land som har kommit i skymundan av Thailand som vi svenskar är så fixerade vid. Själv har jag varit i båda länderna, dock betydligt mer i Malaysia eftersom jag bor här, men jag tycker ändå att Malaysia är mer geniunt och inte alls så turistiskt som Thailland har blivit. Så en resa hit kan jag verkligen rekommendera. Och guide har du ju nu!

    SvaraRadera
  2. Ja, jag har ett innehållsrikt liv, full fart hela tiden. Skulle vara fantastiskt att komma till malaysia, hör av mig om jag är på väg.
    Går dina barn på Svenska Skolan i Kuala Lumpur? De har nämligen en del av mina böcker. Tack för erbjudandet om guidning. Kramisar Kim

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!