Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 1 april 2019

Kooikervalpen Kotten börjar bli stor

Kooikervalpen Kotten börjar bli stor


Som rubriken antyder börjar Kotten bli stor. I slutet av förra veckan började han lyfta på benet när han kissade. Det tog längre tid att kissa på morgonpromenaden när det skulle markeras lite mer än vanligt. Många intressanta dofter. Kiara och Kotten leker fint ihop fortfarande. Även om leken numera är lite lugnare från Kottens sida, fortsätter han dra henne i svansen och bita henne i haserna. Något hon inte är speciellt förtjust i, men hon låter honom hållas.



Kotten har fått vänja sig vid att matte inte alltid är hemma. Han har lärt sig tecknen. Här ligger han och stirrar på mig när jag lägger makeup, vilket innebär att jag kommer att åka iväg. Visst ser han lite ledsen ut?

När jag kom tillbaka den eftermiddagen var Kotten sjövild. Jag slängde in både honom och Kiara i bilen och körde iväg, utan en tanke på vart jag skulle åka. Till min glädje var det full aktivitet på Kolshults Ponnybus som ligger bara drygt 1 kilometer hemifrån. Massor med människor och hästar.

Där bor Kottens kompisar, som idag inte var på lekhumör eftersom både Elsa och Doris var dräktiga. Kotten fick nöja sig med att titta på allt annat som rörde sig på stallplanen.

Han var fascinerad av hästarna. Till en början lite rädd, men sedan släppte det och övergick till fascination. Bra, för Kolshults Ponnybus är en plats vi besöker en hel del.

Kotten har fått upp ögonen för kottar. Nu börjar han bära kottar med sig hem efter promenaderna. De kliar så gott i tandköttet när man som liten valp byter tänder.



Oftast står rådjuren och tittar på oss när vi kommer ut på morgonen. Kotten tittar tyst på dem, utan att skrämma iväg dem med ett skall. Ibland står tranorna där istället. I början var Kotten rädd för dem eftersom han inte tyckte om deras skrik, men nu har han vant sig.

Det börjar bli trångt i hundsoffan. Kotten är lite sur när Kiara hoppar upp i "hans" soffa, utan en tanke på att soffan har varit Kiaras i två år innan Kotten kom in i vår familj.

Han gör allt för att få iväg henne, oftast lyckas han.

Då lägger han sig nöjt i soffan och njuter av att få ha den ifred, om inte husse kommer och sätter sig där, men det är helt okej enligt Kotten.

Till slut är både Kiara och husse bortjagade och Kotten lägger sig i sin favoritställning med huvudet hängande ut över kanten.

Våren har kommit till vårt paradis och hela trädgården går i blått. Solen värmer och det har varit runt 14-16 grader varmt i solen och lä. Lördagen var härlig, söndagen var vinden bitande kall.

Kotten har upptäckt humlor. Hoppas han inte får tag på dem, för det är en hel del av dem bland blommorna. Kiara kommer för att se vad det är Kotten letar efter.

Kotten stannar inte på samma ställe någon längre stund. Strax är han på språng igen och Kiara står kvar i det blå blomhavet och tittar efter honom.

Ännu en vecka med Kotten har passerat. Kotten har börjat valpkurs. Förra veckan var det bara jag som var där nu har Kotten fått ha sin första lektion. Lite läskigt att träffa så många olika raser, i alla fall i början. Sedan tyckte han mest att det var spännande. Instruktören, Roland, sa att jag skulle vara glad att jag hade så fin kontakt med min hund, det skulle jag ha stort nytta av i framtiden. Jag blev glad.

Vi tränar på. Den här veckan är jag i Dalsland och föreläser för skolelever. Då ska husse och Kotten gå på valpkursen. Jag ser fram emot att höra rapport om hur det har gått för dem. Jag tror inte det blir några problem, för Kotten älskar husse lika mycket som han älskar mig.

Läs tidigare inlägg om Kotten, vår nya flockmedlem, en liten Nederlandse Kooikerhondje, Kooiker:
Välkommen hem lilla Kotten.
En vecka med Kotten.
En vecka utan Tudor två med Kotten.
Kotten, Kiara och Smilla.
Snön ligger lika djup som Kotten är hög.
Kooikervalpen Kotten 13 veckor.
Intensiv vecka för Kooikervalpen Kotten.
Så mycket folk tyckte Kooikervalpen Kotten.
Kooikervalpen Kotten ute på nya äventyr.
Kooikervalpen Kotten fyra månader.
Kooikervalpen Kotten får nya lekkamrater.
Kooikervalpen Kotten börjar grundkurs på Brukshundsklubben.


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå min skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.

  





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!