Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 14 juli 2011

Skrivprocess: Behåll flödet i berättelsen

En sak som jag har upptäckt under mina år som författare, är att ju oftare jag skriver, desto bättre blir böckerna!

Därför har jag insett att det gäller att hålla igång flödet i berättelsen, att skriva något varje dag och inte göra för långa uppehåll. 

Om du har bestämt dig för att skriva en berättelse, försök att ta en stund varje dag som du ägnar åt skrivandet. Det behöver inte vara någon lång stund, en kvart, en halvtimma, en timma. Det viktigaste är ATT du skriver.

Om du gör på det här sättet håller du hela tiden din berättelse levande inom dig. Den ligger där och pyr och bygger upp sig själv, den arbetar inom dig när du sover, när du gör andra saker och när du väl sätter dig vid datorn eller skrivboken, då kommer orden alldeles av sig själv.

Du kommer säkert att säga att du inte har tid att skriva varje dag, men... Stäng av chatten, låt bli facebook, stäng av tv:n en stund tidigare... Där har du tiden. Eller varför inte gå upp en stund tidigare på morgonen? Det är då många av oss har mest energi. Det är även då orden ligger precis under ytan, efter att ha bearbetats av hjärnan under natten.

Behåll flödet i din berättelse, så ska du se att du skriver den bästa berättelse du någonsin har gjort!

Lycka till!

Kramisar Kim

  Vill du ha fler skrivtips kan du gå in på min hemsida www.kimselius.se 

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se 

7 kommentarer:

 1. Ett mycket bra tips. Ju mer man skriver desto lättare går det, är min erfarenhet. Tyvärr går den ambitionen trögt nu. Tio minuter ligger mitt blygsamma mål på, men min hjärna vägrar samarbeta. Skyller på sömnbrist (jag är ju småbarnsmorsa!), envisa förkylningar och att jag alltid har usel arbetsdisciplin på somrarna.

  SvaraRadera
 2. Jätte bra inlägg!! Men kan du skriva lite tips om hur man läser korektur? Jag tycker det är sååå tråkigt, finns det några tips?

  SvaraRadera
 3. Ett mycket bra tips. Ju mer man skriver desto mer kommer man på att skriva, och handlingen kommer fram mer eller mindre av sig själv utan att man egentligen behöver tänka på den så mycket. Så är det för mig i alla fall. Ju mer man skriver desto mer utvecklas själva skrivandet också.

  SvaraRadera
 4. Hej Andrea
  Tio minuter är en bra början, men om du har sömnbrist fungerar inte hjärnan som den ska! Starta ditt projekt när du "sovit ikapp" och det känns som om NU, nu kan du sätta igång. Lycka till!
  Kram Kim

  Hej Izabelle
  Tack. Bra förslag. Tills det inlägget kommer kan du läsa det här: http://kim-m-kimselius.blogspot.com/2010/05/skrivprocess-korrekturlasarna-boudicas.html Det ÄR tråkigt att korrekturläsa, men ett nödvändigt ont. Ska blogga om det snart!
  Kram Kim

  Hej Mochride
  Tack. Håller helt och hållet med dig. Välkommen hit till min blogg. Tror det är första gången jag ser dig här, iallafall i kommentarsfältet!
  Välkommen tillbaka igen!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 5. Bra tips!! Jag tror att man finner tid för det man VERKLIGEN vill. Hur har det gått med det hemliga bokprojektet? Låter spännande!

  SvaraRadera
 6. Hej Ingrid
  Har inte hunnit skriva så mycket som jag tänkt på det hemliga bokprojektet. Får kila in lite tid här och där under hösten, på min "lediga" tid...
  Kram Kim

  SvaraRadera
 7. Kan nästan förstå det, så mycket annat som du har gjort :) ! Hoppas du lyckas med det under hösten! Kram.

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!